- Reklama -zprávy
- Reklama -udalosti

Prodej firmy: Předejte firmu do zkušených rukou

Důvodů pro prodej firmy je celá řada. Ať už je tím vaším cokoliv, je důležité zaměřit se na průběh prodeje, aby proběhl hladce. S tím vám může pomoci specialista, který se v tomto oboru vyzná.

Osobní příběh

Za každou firmou stojí příběh. Prodej firmy nemusí nutně znamenat konec vašeho příběhu. Obraťte se na odborné poradce, kteří vám s celým procesem pomohou. Prodej aktivních firem je vždy řízen podle vašich požadavků. Záleží vám pouze na ceně, za kterou firmu prodáte, nebo máte jiné ambice? Záleží pouze na vás, zda toužíte po tom, aby nový investor neutlumil činnost firmy, nezměnil její směřování, či nevyměnil zaměstnance. Pravidla určujete vy, dle těch bude následně hledán vhodný nový majitel.

Výběr zájemce

Poradce vás provede celým prodejem a pomůže vám s nástrahami a všemi formalitami. Přitom najde tu pravou protistranu, kterou vaše firma na prodej zajímá. Aktivní firmy na prodej jsou žádané. Zájemce bude vybírán ze široké databáze. Nejdůležitější je poté ve spolupráci najít společné zájmy, nastavit pravidla a vyladit všechny kroky a detaily, bez kterých se prodej neobejde.

Valuace

Valuace neboli ocenění firmy je velmi důležité. Ať už je pro vás cena prioritou, či nikoliv, je důležité podnik správně nacenit. Firmy na prodej mohou mít různou hodnotu. Proto je důležité, aby tu vaši komplexně zhodnotil někdo zkušený. Poradce má s oceněním firem bohaté zkušenosti. Vychází ze všech dostupných informací, mnoha let praxe a v kombinaci s náhledem na aktuální stav české i světové ekonomické situace. Ocenění podniku tak kopíruje reálnou cenu, kterou lze na trhu získat.

S pomocí poradce prodej firmy bude mnohem jednodušší. Nebudete si muset dělat starosti s jednotlivými formalitami. Namísto toho se můžete soustředit na to, co je pro vás důležité do budoucna.

Doporučujeme

Další články autora