- Reklama -zprávy
- Reklama -udalosti

Indický miliardář je nadšen z DeFi

Mukesh Ambani, předseda představenstva a výkonný ředitel Reliance Industries, řekl, že v následujících 10 letech nastanou v sektoru decentralizovaných financí (DeFi) nezbytné změny. DeFi je forma financování založená na blockchaine, která může fungovat bez makléřů, burz nebo dokonce fyzických bank, pracujících na malých programech známých jako inteligentní smlouvy.

\“Myslím si, že…konvergence technologií distribuované účetní knihy a blockchainu, inteligentní tokeny…konvergence fyzického a digitálního prostřednictvím loT (internetu věcí) umožní a předefinuje decentralizovaný finanční sektor způsobem, jaký jsme si to nikdy nepředstavovali,\“ přidal.

Ambani věří technologii, která podle něj dokáže rozšířit bezprecedentní bezpečnost a důvěru, kromě zajištění automatizace a efektivnosti, na téměř jakoukoli formu transakce. „Blockchain je technologie, které věřím, a je odlišná od kryptomen. Myslím si, že inteligentní token zajišťuje, že vytváříte transakce, které nikdy nelze změnit,“ řekl. „Dnes je to stále svět, kde velké společnosti získávají jednodušší finance a malé společnosti těžší, totéž platí pro lidi, myslím si, že se to změní,“ prohlásil na Infinity Forum, globální akci v oblasti finančních technologií.

Ambaniho prohlášení přichází v době, kdy indická vláda Narendra Modiho připravuje návrh zákona o kryptoměnách, který klasifikuje virtuální tokeny jako finanční aktivum a zároveň chrání malé investory. Podnikatel řekl, že země je na „správné cestě“, pokud jde o zavedení zákona o ochraně údajů a zákona o kryptoměnách.

Je zajímavé, že zatímco návrh zákona o regulaci kryptomen je prioritou vlády, guvernér Reserve Bank of India Shaktikanta Das se domnívá, že technologie blockchain, která je základem kryptomen, by mohla existovat sama o sobě i bez měny.

Doporučujeme

Další články autora