- Reklama -zprávy
- Reklama -udalosti

eToro recenze

eToro – zkušenosti s populárním brokerem

Krátké představení brokera eToro

Broker eToro je jedním z nejpopulárnějších brokerů, jen stěží se můžete na internetu vyhnout jeho reklamě, která je téměř všudypřítomná. Marketing ale není jediným důvodem, proč má eToro přes 2.7 milionu měsíčních uživatelů. Skvělá platforma a nízké poplatky za obchodování dokázaly nadchnout zkušené investory i úplné nováčky. Jednou ze skvělých výhod je překlad platformy do češtiny, znalost anglického jazyka tedy není pro používání eToro nezbytná, jako je to například u jiných brokerů. 

Co všechno mohu na eToro obchodovat? 

Nabídka je opravdu široká, tím se eToro může pyšnit. Nabízí se stovky aktiv jako jsou akcie předních světových společností nebo také nejznámější komodity (ropa, plyn, zlato..). Dále můžete obchodovat měnové páry jako například USD/EUR a EUR/GBP. Za zmínku nepochybně stojí také ETF (burzovně obchodovatelné fondy) a populární burzovní indexy (např. S&P 500 a Dow Jones). Veškerá tato aktiva lze obchodovat také s využitím finanční páky, to ale doporučujeme pouze zkušeným investorům. Podrobnější informace ohledně obchodovatelných aktiv vám může poskytnout také tato eToro recenze od redakce TradeCZ.

Populární sociální investování

Broker eToro nabízí skvělou a moderní funkci, která se nazývá Social trading. Mezi miliony obchodníků, kteří eToro pravidelně užívají, se najde i mnoho zkušených a “ostřílených” investorů. Ti mohou své portfolio veřejně zobrazit, spolu s ním také obchodní aktivitu. Vy si poté můžete jejich portfolio otevřít a dozvědět se veškeré jejich obchodní statistiky. Zjistíte, jaká je jejich návratnost investic v průběhu let, míru rizikovosti, popřípadě kolik týdnů dokázali produkovat zisk. Jejich strategii pak můžete kopírovat, tedy ne přímo vy, ale automaticky sama platforma. Vám poté stačí sledovat, jak se vaše, potažmo vámi sledovanému investorovi obchody vyvíjí. Minimální částka pro vstup do social tradingu je 200 USD. 

Poplatky u eToro

Poplatkům se nevyhneme snad u žádného brokera, eToro nevyjímaje. Nemusíte se ale obávat přemrštěných částek. Při nákupu kryptoměn zaplatíte poplatek 1% z kupní ceny, v případě nákupu jednotlivých akcií neplatíte poplatky žádné. Výběr finanční hotovosti je zpoplatněn jednorázovou částkou 5 USD, doporučujeme tedy vybírat spíše větší částky jednou za čas. Mnoho menších výběrů by se mohlo prodražit. Pokud vás broker eToro zaujal, nezbývá vám nic jiného, než ho vyzkoušet. Čeká na vás také skvělý Demo účet, na kterém bude připraveno virtuálních 100 000 USD, tak se do toho můžete pustit nanečisto i “naostro”. Přejeme vám mnoho investičních úspěchů.

Doporučujeme

Další články autora